Vi får indført tidsregistrering plus fraværsregistrering på min virksomhed, og det bliver ikke fedt

Det bliver næsten i hvert fald en gang om ugen, at man læser i avisen, at menige medarbejdere er gået ned med stress på grund af, at kravene til den enkelte ansatte har ændret sig… Jeg har selv været beskæftiget i en virksomhed, hvor medarbejderne til adskillige udviklende samtaler blev informeret omkring konklusionen på den tidsregistrering, timeregistrering - danmade.dk, , & fraværsregistrering - danmade.dk/produkter/fravaersregistrering, , som var blevet nedfældet vedrørende vores arbejdsindsats. Det føltes bestemt ik behageligt, samt majoriteten følte det som værende slet & ret overvågning… At iveren er blevet for meget, er soleklart for mig… Så vores opsang til alle ledere lyder; hold opmærksomheden på tilfredse ansatte, frem for effektivitet.

Det er på ingen måde løgn, når jeg taler om, at jeg er meget bekymret for fremtidens måde at arbejde på. Mange er af den mening, at det er ekstremt eventyrligt, at der i denne tid er så meget opmærksomhed på arbejdsglæde på arbejdspladsen… Det tror jeg til syvende og sidst vil gavne tallene på bundlinjen… Og så er vi alle sammen jo glade, og det må være det centrale!

Men sideløbende med et sådant fokus, ses ligeledes en fokusering på effektiviserings-mekanismer… Med det formål at fuldføre denne ekstreme effektivisering har man på snart alle fabrikker været tiltrukket af tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, og yderligere et stempelur for at have mulighed for at ”overvåge” de ansatte. At døje med stress er en af vort samfunds allerstørste sygdomme, & jeg er ikke i tvivl om, at der er en nær relation mellem tidsregistrering, timeregistrering, & fraværsregistrering på arbejdspladsen og stress som sygdom. Yderligere er her også den alarmerende lyd fra et såkaldt stempelur, der på ingen måde bidrager til et sundt arbejdsmiljø.

Jeg er forfærdet over, at samfundet bevæger sig den forkerte vej… Overalt hvor jeg drejer blikket hen, tvinges medarbejderstaben til at fuldføre arbejdet hurtigere… I den kontinuerlige kontrol varetaget af al den tidsregistrering, timeregistrering & fraværsregistrering ses det ekstremt tydeligt. Eksempelvis de offentligt ansatte skal nå nøjagtig det samme, dog på mindre tid! At alle mennesker skal gå nedenom og hjem med stress, kan bestemt ikke passe…