Overvejelser om fordele og ulemper ved gulvtæpper, trægulv, parketgulv og laminatgulv

I vores vedholdende istandssættelsesprojekt med at bygge om og istandsætte det gamle murermesterhus står vi snart over for valget af vores gulve. Det ureflekterede udvælgelse er et flot trægulv, men vi kom frem til at så må man både vælge et lækkert parketgulv (gulvlageret.dk/traegulve-1/haro-155), det billigere laminatgulv (gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99), eller hvorvidt vi eksempelvis ønsker gulvtæpper (gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103) ved sengen, hvor vi vil rende med nøgne fødder.

I de her dage skal vi klare en hel del helt fra grunden. Inden vi nåede til tanker om gulve, der har vi bare tænkt trægulv og været enige omkring det. Men et styks trægulv er bestemt ikke kun et trægulv. Næh nej trægulvet købes som laminatgulv, parketgulv eller massivt trægulv.

Pete & undertegnede ku’ tilstræbe et gulv som syner mere råt og supplere det med bløde og uldne gulvtæpper. Det virker måske bare ikk’ík’ særligt funktionelt at vælge gulvtæpper, nu jeg og min mand gerne vil have et styks terrier. På den anden side er gulvtæpper blødt og rart i soveværelserne.

Mellem manden og mig lader der til at være enstemning om at parketgulv i sildebensmønster er super overdådigt og vidst også dyrebart. Men derimod har parketgulv en mere overbevisende holdbarhed og slidstyrke som vi kan slibe på ofte. Uhæmmet gulvslibning kan man nok ik så godt med laminatgulv, der samtidig er en kende kunstig at se på. På den anden side kan vi placere et laminatgulv uden forarbejde oven på vores allerede liggende gulv og denne type kræver ikk behandling af overfladen. Desuden lader et stk laminatgulv til at være praktisk at vedligeholde.