Om afgratning, kølemiddel, vibrationsafgratning og affedtningsmiddel

Før torsdag kendte jeg ikke til vibrationsafgratning [katalog.prebenz.dk/vibration] eller afgratning » katalog.prebenz.dk/afgratning,, affedtningsmiddel » katalog.prebenz.dk/affedtning, eller kølemiddel. Vibrationsafgratning, kølemiddel og affedtningsmiddel er bestemt ikke sådan noget, der har fyldt i min verden og dagligdag.

Hvad er det tænkte jeg?

Som navnet indicerer bliver kølemiddel benyttet i kælende systemer. Eksempelvis i køleskabe og i varmepumper. Kølemiddel er diverse ting fra vand til nitrogen, ammoniak m.m..

Affedtningsmiddel fungerer smart til at rengøre snavs, fedt, sod, olie m.m. der er praktisk for industri, søfartsindustrien, fødevarebranchen og landbrug. I virksomheden bruger mine kollegerne eksempelvis affedtningsmiddel til rengøring af gulve, plast og fliser, så jeg kan forstå at affedtningsmiddel er et skønt middel.

Afgratning som blandt andet vibrationsafgratning bruges til at fjerne grater. Og hvad er så grater? Grater de bliver dannet når metal bliver bearbejdet hvilket kan skade elementer i f.eks et maskineri. Som følge af det er vibrationsafgratning/afgratning væsentligt indenfor flere virksomheder. Det lader desuden til at være det bedste at gå efter vibrationsafgratning, hvor afgratning foretages mekanisk inklusive vibration.

Akkejak, så mange ualmindelige verber som vibrationsafgratning, kølemiddel, affedtningsmiddel og afgratning, imens jeg opstarter nyt arbejdstjans. Pyha.