Kender du venner, som efterstræber bil brands som for eksempel Skoda?

Det er ej ualmindeligt, at knap så gamle drenge er fascineret af automobiler. De digter ergo jævnligt om at blive mekaniker som voksent menneske. På et autoværksted kan de komme helt tæt på dé brands og biler, de er allermest opslugt af, som for eksempel Skoda og Skoda Fabia. Det er vel at mærke forståeligt nok udelukkende hvis, de høster et erhverv på et Skoda værksted.

Det er utvivlsomt og vidst, at på samme måde som flere unge dagdrømmer om at uddanne sig til automekanikere, begærer alternative gutter om at leve livet som politimand eller sømand. Det er sikkert og vist, at dé næringsgrene tit ikke er dé levegrene, piger attrår. Pigers drømme for det kommende liv huser hyppigt ikke en Skoda ej heller en Skoda Fabia! Ligeså lidt, som piger stræber efter at arbejde på et Skoda værksted.

Ungmøer begærer en ulig livsbane, der ofte involverer de ”bløde” beskæftigelser som fx blomsterbinder eller frisør. Det vigtige tankeeksperiment trænger sig på: er det muligt, at de uens gensammensætninger, som henholdsvis piger og mænd kommer til verden med, strukturerer dem for drømmen om uens jobs, eller dannes drenge og piger til at lokkes af forskellige livsbaner?

Størstedelen af piger vil ikke kunne forklare, hvorledes en Skoda, eller en Skoda Fabia ser ud. Ifald det ikke har pigernes engagement, vil kvinderne ikke vide det, ligeså lidt, som de nogensinde kommer til at træde ind på et Skoda værksted! Alle kan ønske, at lighed mellem kønnene bliver en realitet i en slig grad, at kvinder uden at møde fordomme ka vælge at have et job på et Skoda værksted, ligeså vel som boys ka’ fravælge arbejdet med en Skoda og en Skoda Fabia, og i stedet udpege den karriere, der optager mændene…