Jeg gætter på, at far har lidelsen tinnitus i ørene

Far har nedsat hørelse, og jeg vurderer, at han nok desuden har en lidelse kaldet tinnitus. Lidelsen tinnitus er en lydopfattelse, folk kan have i ørerne, trods der ej kommer nogen lyd ind i øret fra dine omgivelser. Den gamle skildrer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det efterhånden været der i noget tid, og det virker som om, det kun bliver værre og værre. Jeg synes, det er yderst svært for mig, da han altid har været den, som lyttede, såfremt jeg gerne ville sige noget, som jeg gik rundt med i hovedet. Da han ikke har sin gode hørelse mere, derimod en nedsat hørelse, har vi ikke skvadret ligeså meget sammen, det længes jeg efter.

Grunden til, at den gamle har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, for han var vejarbejder i sine unge dage og benyttede ikke høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der antages, at lidelsen tinnitus stammer fra destruerede høreceller i den indre del af øret, formentlig også grundet en skade forårsaget af for meget støj. Det minder mig for resten om, at jeg skal sige til min bror, der er guitarist, at han ikke må glemme at bruge et musikerhøreværn. Jeg tager min far til øre-, næse- og halslægen i morgen, der så vil vurdere hans hørelse. Denne læge videresender ham sikkert til en høreklinik, der laver en omhyggelig undersøgelse af hans hørelse. Herefter vil der blive overvejet, om løsningen på problemet kan være et høreapparat - http://hearing.siemens.com/dk/da/products/accessories/order/order.html – .

Der kan fås adskillige uidentiske slags høreapparater, og hvert høreapparat bliver selvfølgelig reguleret, så det kan passe til ens hørenedsættelse. Mit gæt er, at farmand skal have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er bestående af 2 dele: apparatet selv bag på dit øre samt en lille lydslange, der fører lyden ned til en øreprop i ørets hul og så ind i trommehinden. Disse høreapparater anvendes til personer med vanskelige hørenedsættelser og til dem, som selv skal kunne indstille lyden. Det er op til en selv, om man gerne vil blive behandlet og få høreapparatet gratis hos de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man kunne tænke sig ydelse til at købe høreapparatet fra en blåstemplet privat høreklinik/hos en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Jeg synes, at det er imponerende, at man kan få det omkostningsfrit af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

Et støjfyldt job har far som nævnt haft, og det var jo i og for sig nødvendigt at gøre brug af et høreværn, er far et eksempel på, fordi for meget støj netop måske vil give dig en høreskade. Jeg hørte forleden dag, at sådan cirka tres % af dem, der har arbejde i et støjende miljø, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg tror virkelig, at han også får et høreproblem, såfremt han ikke snarest muligt begynder at anvende et musikerhøreværn, når han er ude at spille.