Firmanavne, som er nemme at huske: Mathiesen A S

Kunne du godt tænke dig at opstarte et selskab, som f.eks. Mathiesen A/S, og har du ikke besluttet dig for, hvilket navn selskabet skal have? Nedenunder kommer 5 fornuftige råd…

Råd nummer et er, at virksomhedsnavnet skal være let at huske, og derfor skal navnet helst ikke være langt. Navne på ét ord, som blandt andet Mathiesen A/S, el. to ord, såsom Peter Mathiesen A S el. Mathiesens Biler A S, er lette at komme i tanke om. Et firmanavn som bl.a. Peter Mathiesen og Preben Knudsens Elektronik A/S er for langt et navn og af den årsag for vanskeligt at komme i tanke om.

Firmanavnet skal for det andet være let at udtale. Folk kan sige et ord som Mathiesen A/S, pga. at det er et ordinært dansk efternavn, imens et langt el. indviklet ord eller et udenlandsk ord er svært for visse mennesker at sige, og det kan yderligere bidrage til, at firmanavnet bliver svært at huske.

Råd tre er, at navnet skal lyde godt. En del mennesker bestemmer sig for et amerikansk firmanavn, eftersom at de synes, det klinger bedre og er mere professionelt. Hvad enten du bestemmer dig for dansk, engelsk el. måske et helt tredje sprog til firmaets navn, så er det betydeligt, at det lyder fortræffeligt. Spørg gerne dine venner hvad de mener om virksomhedsnavnet.

Firmanavnet må for det fjerde gerne sige et eller andet ang. dig og din virksomhed. Blandt andet kan du gøre brug af dit for- eller efternavn el. et ord, der beretter noget ifm. din virksomhed, ligesom med eksemplet Mathiesen A S såvel som Mathiesens Biler A/S.

Råd nr. fem er, at du kan beslutte at forbinde et par ord el. en hel sætning til dit virksomhedsnavn, som beskriver dit selskab. Det kan fx være: ”Byens bedste elektronik” som efterfølgende ord til Mathiesens Elektronik A S.