En stor part af undertegnedes daglige garderobe er 80’er tøj & ofte også 80’er kostumer

80’er tøj plus 80’er udklædning/80’er kostumer er jeg totalt himmelhenrykt over. Moi elsker det så meget, at jeg faktisk tilvejebringer en stor part af skuffernes 80’er tøj blandt 80’er udklædning og 80’er kostumer i webbaserede udklædningsbutikker. Sådanne kostumeshops har ofte raffineret tilbehør i neon så som f.eks benvarmere,strømpebukser. og hot pants.

Jeg klæder mig flittigt i 80’er tøj og har selvfølgelig tit inviteret festivitas med temaet 80’er kostumer, 80’er udklædning og 80’ tøj. Moi er dog ik’ alene om min glæde. Min 17 mdr. ældre søs er lige sådan – at undertegnede har begejstringen fra Alberte, at jeg hylder 80’er tøj, i det min søsterstoresøsteren i gennem hele hendes gymnasietid gik iklædt 80’er udklædning samt 80’er kostumer både til hverdag og til festivitas. Ofte i fuld 80’er udklædning dog ind imellem bare med anvendelse af nøje valgt tilbehør.

Jeg elsker stilen fra 80’erne med et væld af fave og rollergirl. Det virker sådan en kontrast, når mine veninder render rundt på skolen i sort, så hopper moi i 80’er tøj med masser af farve. Mange af de andre udtaler at min garderobe minder om 80’er udklædning – og ja det er 80’er kostumer, jeg selv anvender, idet udklædninger er ret billige og et hurtigt alternativ til at anvende gennere, der almindeligvis ikke har rigtigt 80’er tøj. Så er det hurtigt og nemt at indkøbe garderobens 80’er kostumer i en netshop og få tøj og tilbehør leveret inden for få dage. Skulle jeg få lyst til at trække i andet end 80’er tøj for 80’er tøj skulle komme så tilbyder de faktisk en stor mængde af tilbehør og kluns med referencer fra andre perioder. Forretningerne har samtidig utallige udemærkede selskabskjoler, som høster lovprisning af mine kammerater. Et par af mine tøser har dog også selv købt noget 80’er udklædning som eksempelvis plastik solbriller plus knækarmbånd, så stilen med 80’er tøj udbredes langsomt.