Dersom du får brug for hurtig hjælp, skal du vælge et vikarbureau Næstved

Kender du en person, som lider af tinnitus, ved du sikkert, at det ik’ er noget, man nyder. Tinnitus er egentlig ved at være en del regulær, og symptomerne er ikke til at spøge med.

Selvfølgelig kan man bruge høreapparater. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til passivitet. For hvordan kan du være udadvendt og gå ud i verden hver dag, hvis det konstant føles som om et jetfy flyver igennem dine øregange? Høreapparater ka vist lindre smerten en anelse. Men jeg sætter pris på det ik’ er undertegnet, der har tinnitus.

Enkelte beskriver genen tinnitus ligesom migræne. For tinnituspatienten forekommer der ganske enkelt en tone inde i øret, også selvom der på ingen måde kommer nogen lyd ud i rummet. Ofte er det besværligt at forstå for de mennesker, som ikke selv har været igennem det – som mig.

De kloge hoveder er blevet interesseret i tanken om, at larmen skyldes ren indbildning på egen krop. Træls tinnitus kan gå væk – hurra! Det viser sig, at et center i hjernen tilsyneladende kan programmeres om, så den irriterende lyd deaktiveres. Det er ganske enkelt en helt genial metode, på grund af, at den sådan set bedrer den ramte for sin men opdigtede øresusen inde i hjernen. Den selvudviklede hyletone er en øresusen, som har oplevet al for meget hensyn og som ikke virker spor selvopfundet.

Det er ikke en spøg. Tinnitus er ved at være ret almindeligt, men forskere er nu overbeviste om, at lidelsen skyldes ren indbildning. Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Godt det ikke er mig, der har tinnitus! Men skulle jeg en skønne dag bliver bange for, at jeg var blevet offer for tinnitus, vil jeg nok få idéen at tænke det væk. Kan man tænke det reelt, burde det ikke være umuligt at tænke det retur!

Tinnitus giver ringen, hylen og brummen for ørerne! For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Hvis man kan tænke det frem, bør man også kunne tænke det retur.