Den gamle har med tiden uheldigt nok fået dårlig hørelse

Jeg mener, at den gamle sikkert har tinnitus, og han har også fået nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, som du kan have i øret, trods det at der ikke kommer nogen lyd ind i ørene fra omverdenen. Min far beskriver det som, at det suser i hans øre. Det har efterhånden stået på i nogle måneder, og det bliver formentlig slemmere og slemmere. Jeg synes, det er ret difficilt for mig, da han nemlig altid har været den person, som har lagt øre til, såfremt jeg havde brug for at forklare noget, som jeg følte. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse længere, derimod nedsat hørelse, har vi ikke talt så meget sammen. Og jeg har svært ved at undvære det.

Mit gæt er, at grunden til, at min far har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er forhenværende vejarbejder og benyttede ikke høreværn. Der regnes med, at tinnitus hænger sammen med destruerede sanseceller i sneglen i det indvendige øre, formentlig også grundet en skade forårsaget af larm. Jeg er faktisk lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er trommeslager, at han skal at benytte et musikerhøreværn. Jeg tager min far til øre-, næse- og halslægen på mandag, som så skal lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Lægen henviser ham nok til en høreklinik, der laver et omhyggeligt studium af hørelsen. Så vil der blive bedømt, om løsningen på problemet er et høreapparat.

Man kan få flere uidentiske høreapparater, og hvert høreapparat bliver selvfølgelig afpasset, så det vil passe til ens nedsatte hørelse. Den gamle skal sandsynligvis have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er fremstillet af 2 enheder; selve apparatet omme bag på øret plus en lydslange, som bringer lyden ned til en prop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og videre ind til trommehinden. De førstående høreapparater benyttes til dem med stærke hørenedsættelser samt til mennesker, som har behov for afpasning af lyden. Det er ens eget valg, om man vil blive behandlet samt tage imod høreapparatet gratis af offentlige høreklinikker, eller om man godt kunne tænke sig bidrag til at få høreapparatet hos en blåstemplet privat høreklinik/af en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det stort, at det kan modtages helt omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Et støjfyldt job har min far som nævnt haft, og det var jo i og for sig nødvendigt at anvende høreværn, det er han et eksempel på, da for meget støj netop evt. vil give dig høreskade. Jeg har hørt, at cirka tres % af dem, der arbejder i støjende omgivelser, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et rockband, og jeg har på fornemmelsen, at også han får en høreskade, på betingelse af at han ikke snart begynder på at gøre brug af musikerhøreværn, når han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>