Cloud Computing for begyndere

Der findes en del informationer på nettet omhandlende Cloud Computing, men det kan være svært at finde bare ét sted, hvor al praktisk info er samlet i et letfordøjeligt sprog. For hvad er Cloud Computing? Hvilke fordele og ulemper er der ved implementeringen af Cloud? Og hvor visionær er denne løsning egentlig? Indtil videre anvendes Cloud primært til privat brug på steder som Facebook og via webmails som Gmail og Hotmail. Her er ganske enkelt tale om online databaser, der gemmer alle vores fortrolige samt ligegyldige informationer. De fleste af os er vant til at bruge disse services og tænker ikke videre over, hvilke tekniske foranstaltninger, der rent faktisk ligger bag.


Skyens mange muligheder

Cloud Computing er, hvis man spørger Wikipedia, et begreb, der dækker levering af software, service og tjenesteydelser via internettet. Så langt, så godt. Alt foregår altså online – applikationen ligger i ”skyen” og er derfor, som det vigtigste, ikke installeret på den enkelte computer. Denne feature er så genial, at man simpelthen er nødt til at tænke løsningen ind i større konstellationer; større virksomheder.

Fordelene ved Cloud Computing er, at man får en mere effektiv databehandling. Dette ved fleksibel adgang, enkel administration og ofte en mere simpel eller sågar billigere betalingsmodel. Ulemperne omhandler til gengæld leveringssikkerhed, leverandørafhængighed og performanceproblemer. Men nu er det heldigvis blevet muligt at anvende en ren europæisk server. Det betyder, at man er fri for, at den amerikanske sikkerhedstjeneste kan få adgang til eventuelle følsomme data. Et stort plus for mange.

Cloud er vejen frem

Med Cloud kan man levere mere for mindre. Det er en særligt visionær fordel ved Cloud, idet virksomheder kræver sådanne tiltag mere og mere. Læs mere om dansk Cloud her. Find flere artikler om emnet på disse sider: HowStuffWorks og Wiki.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>